Хліб з яйцем і спеціями

5 4 7 хв. 10 хв.

Швидкий сніданок, який завжди прикрасить стіл і внесе різноманітність.

Продукти
  • Хліб - батон
  • Яйця - 2-3 шт.
  • Сіль, перець, спеції - за смаком
Приготування

Як робити: Хліб з яйцем і спеціями? Дуже просто читайте далі...

Для такого сніданку потрібна пара-трійка яєць, трохи солі і перцю, а так само хліб. Турецький хліб дуже м'який, на нарізний батон не схожий, але тут як раз потрібен вчорашній хліб.

1. Ріжемо на шматочки довільної товщини на Ваш смак. Відкладаємо в сторону.

2. У невелику маленьку миску розбиваємо 2-3 яйця. Чим тонше скибочки хліба, тим більш яєць.

3. Насипаємо трохи солі, червоного меленого перцю, можна чорного, можна взагалі будь-яку приправу за вашшему смаком.

4. Збиваємо, але не до «омлетного» стану. Воно повинне бути не дуже рівномірно, щоб не входило одразу в хліб. Відставляємо.

5. Розігріваємо сковороду. Кидаємо шматочок вершкового масла або маргарину з розрахунком на те, що розтанув шматочок змаже все дно посудини.

6. Поки він плавиться, ложкою наносимо на шматок хліба, затиснутий між пальцями лівої руки і придерживаемый вертикально над мисочкой (щоб надлишки яйця стекли назад в мисочку). Обливаємо так з двох сторін. Кидаємо на те місце, де масло розтопилося, паралельно шматочок масла (якщо він ще живий і готовий плавитися далі) рухаємо в бік.

7. Таку операцію проводимо з усіма шматочками. Перевертаємо по мірі готовності нижньої сторони і паралельно підкидає на сковороду маленькі шматочки масла, щоб не горіло, а смажилося.

8. Викладаємо на тарілку, їмо!

Вгору