Харісса

8

Харісса - це гостра паста з перцю з оливковою олією, популярна в країнах Магрибу. Її готують з підсушених або в'ялених перців. Харісса прекрасна як для додавання в супи, рагу тощо, так і просто мазнути на хліб з шматком буженини : )

Продукти
  • Гострі перці, висушені і подрібнені без кісточок - 12 шт.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Зіра (1 ч.л. потовченого в ступці і 1 ч.л. меленої)
  • Коріандр - 1 ч.л.
  • Сухий перець чилі - 1 ч.л.
  • Запашний перець - пару мелкосмолотых горошин.
  • Велика морська сіль - 1 ч.л.
  • Оливкова олія - близько 30 мл (масло взяла настояне на сухих перцях).
Приготування

Як робити: Харісса? Дуже просто читайте далі...

Приготування харісса.

Залила окропом сушені перці - краще додавати воду потроху, бо перець відмінно вбирає її. Подрібнила часник в кашку, додала до перцю. У ступці розтерла як можна дрібніше зіру з сіллю. Додала її, потім сухі спеції. Усе ретельно вымешала. В кінці вмешала оливкова олія, склала харіссу в баночку і прибрала настоюватися.

Вгору