Харчо по-грузинськи

13 8 20 хв. 70 хв.

Любите кавказьку кухню? Тоді ароматний суп харчо по-грузинськи саме для вас.

Продукти
  • Грудинка яловича - 500 г
  • Вода - 2-2,5 л
  • Рис - 0,5 склянки
  • Цибулини - за смаком (1-2 шт.)
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Помідори - за смаком (2-4 шт.)
  • або томатна паста - 1-2 ст. ложки
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Олія рослинна - 3 ст. ложки
  • Сіль - 0,5 - 1 ст. ложка
  • Перець - 1-2 щіпки
  • Лавровий лист - за смаком (1-3 шт.)
  • Хмелі-сунелі - за смаком (0,5 ч. ложки)
  • Соус ткемалі - за смаком (1-2 ст. ложки)
  • Зелень (петрушка, селера, кінза) - 1 пучок
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для супу харчо по-грузинськи перед вами.

Шаг №2

Як приготувати харчо по-грузинськи:

М'ясо помити,нарізати шматками приблизно по 50 г кожна.

Шаг №3

Потім залити м'ясо холодною водою, довести до кипіння (за мірою потреби знімати піну). Зменшити вогонь на мінімальний, накрити кришкою і варити 30-40 хвилин під кришкою.

Шаг №4

Рис добре промити і замочити у воді на 10-15 хвилин.

Шаг №5

Почистити і помити цибулю. Нарізати кубиками.

Шаг №6

Перець солодкий помити, почистити від насіння, нарізати кубиками або соломкою.

Шаг №7

Помідори помити і нарізати кубиками.

Шаг №8

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти цибулю, обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 1 хвилину.

Шаг №9

Викласти солодкий перець і помідори (або томатну пасту). Тушкувати, помішуючи 1-2 хвилини.

Шаг №10

Додати в каструлю до м'яса замочений рис, зажарку і варити суп до готовності (близько 20 хвилин) на невеликому вогні під кришкою.

Шаг №11

Помити і дрібно нарізати зелень. Часник очистити і розтовкти.

Шаг №12

Через 15 хвилин (за 5 хвилин до закінчення варіння додати в харчо по-грузинськи сіль, мелений перець, лавровий лист, товчений часник, хмелі-сунелі, соус ткемалі.

Шаг №13

А також дрібно нарізану зелень кінзи, селери або петрушки.
Суп харчо по-грузинськи готовий.

Шаг №14

Харчо по-грузинськи можна подавати.
Приємного апетиту!

Вгору