Ханум (ледачі манти)

9

Приготовлено це блюдо так, як мій чоловік готував, — смак і рецепт його дитинства. Дуже смачно і ситно, а головне в рецепті ханум — його простота.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 2 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • тепла Вода — 100 мл
  • Сіль — за смаком
  • Для начинки:
  • М'ясо (філе свинини) — 200 г
  • Картопля — 1 великий
  • Цибуля ріпчаста — 1 середній
  • Масло розтоплене вершкове (для змащування) — ~40 г
  • Сіль — за смаком
  • Приправи за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

У чашу налити воду, розбити яйце, додати сіль і поступово додати борошно. Замісити еластичне тісто. Для зручності можна змастити стіл і руки рослинним маслом.

Шаг №2

М'ясо і картоплю дрібно нарізати кубиками, цибулю нашаткувати, масло розтопити.

Шаг №3

Тісто розділити на 2 частини.
Одну частину розкачати, змастити розтопленим маслом, викласти на неї рівномірно всі інгредієнти начинки.

Шаг №4

Акуратно скрутити рулет. і

Шаг №5

Викласти його у змащену маслом мантоварку (або пароварку). Варити 40-60 хвилин.

Шаг №6

При подачі можна прикрасити ханум зеленню, сметаною або смаженою цибулею.

Приємного апетиту!

Вгору