Ханум (ледачі манти)

13

Ханум - це рулет з прісного тіста (як для мант або пельменів), приготовлений на пару, а потім розрізаний на шматочки. Начинка - м'ясна, іноді з додаванням овочів. За цим рецептом ханум готується з м'ясним фаршем і капустою.

Продукти
  • Для тіста:
  • Яйце - 1 шт.
  • Соняшникова олія - 1 ст. л.
  • Вода - 150 мл
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Мука - 300-400 г
  • Для начинки:
  • Капуста - 500 г
  • Фарш мясний (свино-яловичий) - 500 г
  • Масло рослинне - 70 мл
  • Сіль - за смаком
  • Для соусу:
  • Сметана - 100 мл
  • Кріп рубаний - 1 ст. л.
  • Петрушка рубана - 1 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик
Приготування

Як робити: Ханум (ледачі манти)? Дуже просто читайте далі...

Мені це блюдо відоме як «ханум», але почитавши в інтернеті пару коментарів, я прийшла до висновку, що це блюдо називається «оромо» (якщо не помиляюся).

Що хочу сказати від себе - просто приголомшливе блюдо, дуже смачне, так і готується легко. Як я розумію, начинку в ледачі манти можна класти будь-яку.

Так як у мене пароварка невелика, я свій ханум порізала на порційні шматочки, так вони гарніше, на мій погляд. Можна зварити ледачі манти і цілим рулетом, це справа кожного.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати ханум (ледачі манти):

Яйце змішати з сіллю, водою, олією.

Шаг №2

Додати борошно і замісити тісто.
Накрити плівкою, дати тісту постояти 30 хвилин.

Шаг №3

Нарізати цибулю півкільцями.

Шаг №4

Нашаткувати капусту.

Шаг №5

На розігрітому рослинному маслі підсмажити цибулю і капусту. Посолити за смаком.
Викласти начинку в миску і дати охолонути.

Шаг №6

Розділити тісто на чотири рівні частини. Розкачати два тонких пласта тіста, приблизно одного розміру.

Шаг №7

На перший пласт викласти половину фаршу.

Шаг №8

Накрити другим пластом тіста і викласти половину капусти.

Шаг №9

Акуратно скрутити нещільно рулет. Викласти швом вниз, розрізати ханум на порційні шматки.

Шаг №10

Викласти ледачі манти в пароварку і варити 20 хвилин.
Готовий ханум подавати з соусом.

Шаг №11

Для соусу змішати сметану, часник, кріп, петрушку.

Вгору