Хачапурі по-аджарськи

11 8 20 хв. 60 хв.

Люблю готувати різні страви національних кухонь. Одне з прекрасних кавказьких страв - ХАЧАПУРІ! Так, їх багато, і готують їх по-різному, але я ділюся нескладним і дуже смачним рецептом хачапурі по-аджарськи.

Продукти
  • Для дріжджового тіста:
  • 300 мл сироватки
  • або 200 мл молока і 100 мл води
  • 2 ч.л. сухих дріжджів, 600 г борошна
  • 0,5 ч.л. солі
  • 4 ч.л. цукру
  • 60 г м'якого вершкового масла
  • Для начинки:
  • Сир
  • Зелень (за бажанням)
  • Прянощі (за бажанням)
Приготування

Як робити: Хачапурі по-аджарськи? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати хачапурі по-аджарськи:

1. Замісити тісто, добре хвилин 20 вимісити. Дати підійти.

2. З тіста розкачати коржі, товщиною 1-2 див. Всередину насипати сиру (БУДЬ - якого твердого, домашнього, бринзи і т.д.), можна додати укропчик, улюблені трави.

3. Як же зробити бортики у коржики? А просто краю коржі закатати з обох сторін всередину - вийдуть човники. І пріщіпніте краю, щоб не розкрилися. Змастіть бортики яйцем.

4. Як зробите човники, так вперед - в пічку їх хвилин на 15-20, до золотистого підрум'янення.

5. Далі, швидко виймаємо коржі і розбиваємо на кожну по невеликому яйцю. І знову ставимо хачапурі по-аджарськи в духовочку, хвилин так на 10, тільки щоб білок схопився, а жовток - ні-ні. Це важливо! А справа в тому, що їсти хачапурики потрібно гарячими - відщипувати вмочати в тісто і жовток. М-м-м! Смачно!

Покрокове приготування

Шаг №1

А також з цього чудесного тесту можна зробити батон і булочки. Тісто чудово для цього підходить. На смак як «міський батон». Тільки в борошні добре обваляти і дати підійти.
Випікати до золотистого кольору при 175 градусах 15-20 хвилин, остудити на решітці.

Шаг №2

А хачапурики вас не розчарують. Спробуйте і насолоджуйтеся смаком.

Вгору