Хачапурі (1)

7

Хачапурі – грузинські коржі з начинкою. Найчастіше готують хачапурі з сиром, але готують їх і з яйцем, з м'ясом, з квасолею. Отже, готуємо традиційні хачапурі, рецепт тіста на основі мацоні і начинка з сиру.

Продукти
  • Для тіста:
  • Масло вершкове — 200 г
  • Мацоні — 1 склянка
  • Сода питна — 0,5 ч. ложки
  • Борошно пшеничне — близько 500 м (скільки піде)
  • Сіль — 0,5 ч. ложки (за смаком
  • Для начинки:
  • Сир — 600-700 г
  • Яйця — 1-2 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для хачапурі перед вами.

Шаг №2

Як приготувати хачапурі з сиром:

Заздалегідь вийняти з холодильника вершкове масло.

Шаг №3

Малосольный сир розім'яти.

Шаг №4

До сиру додати яйце. Сир перемішати з яйцем.

Шаг №5

Борошно просіяти, змішати її з содою.

Шаг №6

У миску викласти розм'якшене вершкове масло, додати мацоні, сіль.

Шаг №7

Все добре збити.

Шаг №8

Потім висипати борошно пшеничне, попередньо змішавши її з содою. Перемішати все ложкою.

Шаг №9

Руками замісити м'яке тісто.

Шаг №10

Включити духовку.
Розділити тісто на 4 частини.

Шаг №11

Кожну частину тіста розкачати, підсипаючи борошно, товщиною близько 0,5 див.

Шаг №12

На кожну частину рівним шаром покласти приготований сир.

Шаг №13

Защипати краї хачапурі з сиром або наглухо (так, щоб сирна начинка виявилася усередині), або зразок ватрушки.

Шаг №14

Викласти підготовлені хачапурі на деко.

Шаг №15

Деко поставити на середню полицю. Спекти хачапурі з сиром в духовці до готовності при температурі 230 градусів близько 25 хвилин.

Шаг №16

Хачапурі з сиром готові.

Шаг №17

Готові хачапурі з сиром можна подавати. Приємного апетиту!

Вгору