Гювеч болгарський

9 5 30 хв. 110 хв.

Дуже смачне друге блюдо - м'ясо, тушковану з овочами. В міру гостре.

Продукти
  • Свинина напівжирна (тазостегнова частина, ошийок) - 500 г
  • Рослинна олія - 4 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелений горошок (свіжий або морожений) - 0,5 склянки
  • Картопля - 4-5 бульб
  • Перець болгарський, середнього розміру - 4-5 шт. (у мене перець морожений)
  • Зелена стручкова квасоля (свіжа або морожена) - 250 г
  • Зелень петрушки - 1 невеликий пучок
Приготування

Як робити: Гювеч болгарський? Дуже просто читайте далі...

У Болгарії цю страву готують у глиняному горщику, але якщо немає горщика - підійде і товстостінна жаростійкий каструля.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування гювеча.

Шаг №2

Як приготувати гювеч:

М'ясо ріжемо великими шматками і обсмажуємо в сковороді до рум'яності на половині масла. Солимо і перчимо чорним перцем. Викладаємо м'ясо на тарілку.

Шаг №3

Картоплю ріжемо великими кубиками, цибулю ріжемо великими чвертькільцями.
Додаємо в сковороду масло, що залишилося і пасеруємо на ньому цибулю до прозорості.
Потім додаємо картоплю. Хвилин 10, заважаючи, обсмажуємо картоплю.

Шаг №4

Додаємо перець без насіння, нарізаний соломкою. Тушкуємо, до пом'якшення перцю (5 хвилин).

Шаг №5

Додаємо горошок і квасоля. Тушкуємо 7 хвилин.

Шаг №6

Солимо і перчимо червоним перцем.

Шаг №7

На дно великого горщика (або товстостінній каструлі, підходящою для духовки) викладаємо м'ясо, зверху - овочі. Посипаємо подрібненою петрушкою.
Заливаємо 1-2 склянками гарячої води так, щоб вода на 1-1,5 см не доходила до краю овочів. Накриваємо кришкою і ставимо гювеч на 1 годину в духовку при температурі 180 градусів.

Шаг №8

Готовий гювеч.
Приємного апетиту!

Вгору