Гусак з яблуками

6 6

Тушка гусака, фарширована яблуками, запікається в духовці.

Продукти
  • Гусак — 1 тушка
  • Яблука кислих сортів (Семеренко, Гренні Сміт) — 8-10 шт.
  • Масло вершкове — 65 г
  • Вода — 200 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Гусак з яблуками? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати гусака з яблуками:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Тушку гусака добре посолити всередині і зовні.

2. Чотири яблука почистити, видалити серцевини і кожне яблуко порізати на 4 частини. Покласти часточки яблук в гусака.

3. Ніжки гусака зв'язати кулінарною ниткою.

4. Зважити гусака, щоб правильно розрахувати час приготування (приблизно по 15 хвилин на кожні 400 м + 15 хвилин загального часу).

5. Жаровню змастити 25 г вершкового масла. Інше масло розтопити. Гусака з яблуками викласти в жаровню і змастити розтопленим маслом. У жаровню з гускою налити 200 г води.

6. Помістити гусака в розігріту духовку, запікати гусака з яблуками протягом 1,5 години, періодично поливаючи водою з жаровні.

7. У яблук видалити серцевини. Викласти решту яблук навколо гусака і знову помістити гусака з яблуками в духовку. Готувати залишився час, згідно з розрахунком часу по вазі птиці. З готового гусака при проколі дерев'яною паличкою повинна виділятися прозора рідина.

8. Перекласти гусака на сервірувальне блюдо, подавати з печеними яблуками.

Вгору