Гусак або качка по-селянськи

8 5 30 хв. 90 хв.

Ніжні гусак або качка по-селянськи, тушковані в сметані... Дуже смачно!

Продукти
  • Гусак або качка — 500 г
  • Крупи (пшоно, рис або гречка) — 150 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Морква — 1 шт
  • Сметана — 200 г
  • Перець чорний мелений — 1/3 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Для початку готують інгредієнти для приготування качки або гусака по-селянськи. У мене була качка.

Шаг №2

Оброблену тушку гуски або качки розрубують на шматки вагою по 50 р. Ретельно миють.

Шаг №3

Потім кладуть в глибоку каструлю або казан (котел), наливають трохи води (0,5 склянки), накривають кришкою і варять до полутотовности на повільному вогні (30-40 хвилин).

Шаг №4

Тим часом моркву ощищают і нарізають тонкою соломкою або натирають на тертці.

Шаг №5

Цибулю обчищають і нарізають дрібними кубиками (я люблю, щоб цибуля відчувався в страві, тому нарізала крупніше).

Шаг №6

Крупу (у мене пшоно) ретельно промивають холодною водою, поки вода не стане прозорою (5-7 разів).

Шаг №7

Сметану розбавляють з водою і розмішують.

Для гречки і рису пропорції 1 склянку сметани до 1 склянці води.
Для пшона — 1 склянку сметани до 2 склянках води.

Шаг №8

Потім до качці додають дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, перемішують.

Шаг №9

Після чого в казан відправляють тонко нарізану моркву.

Шаг №10

Потім кладуть сіль, перець.

Шаг №11

Добре промиту крупу — рис, пшоно або гречку рівним шаром викладають поверх качки з овочами.

Шаг №12

Додають сметану з водою, закривають кришкою і тушкують на слабкому вогні до готовності (приблизно 30 хвилин).

Шаг №13

Потім вміст казана ретельно перемішують, закривають кришкою, вимикають вогонь. Дають настоятися хвилин 10-15.

Шаг №14

Всі! Наша качка по-селянськи готова! Приємного апетиту!

Вгору