Гуляш із свинячої печінки

13 4 30 хв. 50 хв.

Гуляш по-хорватськи готується зі свинячої печінки зі сметанно-томатним соусом з вином і спеціями.

Продукти
  • Печінка свиняча — 450 г
  • Молоко — 100 мл
  • Цибуля — 4 шт.
  • Олія рослинна
  • Часник — 1 зубок
  • Сметана — 100 мл
  • Томат-паста — 2 ст. ложки
  • або Томат-пюре — 3 ст. ложки
  • Вино біле — 3 ст. ложки
  • Перець червоний солодкий мелений
  • Пряні трави сухі
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування гуляшу з печінки.

Як приготувати гуляш з печінки свинячої:

Шаг №2

Щоб приготувати гуляш з печінки, свинячу печінку слід спершу промити, нарізати невеликими шматками.

Шаг №3

Залити холодним молоком і залишити на 30 хвилин.

Шаг №4

Потім очистити і дрібно нарізати цибулю.

Шаг №5

На сковороді розігріти рослинне масло. Викласти цибулю. Помішуючи, обсмажити в розігрітій олії на середньому вогні до прозорості (5-7 хвилин).

Шаг №6

Печінка обваляти в борошні. Зайву муку струсити.

Шаг №7

Підготовлену печінку додати в посуд з цибулею, перемішати і обсмажувати близько 10 хвилин на середньому вогні.

Шаг №8

Посолити.

Шаг №9

Потім печінку викласти і зберігати теплою.

Шаг №10

Змішати сметану і томатну пасту.

Шаг №11

Часник очистити і натерти або дрібно нарізати.

Шаг №12

У жир, що залишився після обсмажування печінки, всипати столову ложку борошна (взяти ту, що залишилася після обвалювання печінки), розмішати.

Шаг №13

Влити суміш сметани з томатним пюре. Додати роздавлений часник. Перемішати.

Шаг №14

Посолити, поперчити, приправити меленим солодким перцем і прянощами за смаком. Влити вино і 50 мл води. Довести до кипіння, викласти в соус печінку і трохи прокип'ятити.

Шаг №15

Перекласти печінку в підливу, тушкувати гуляш з печінки на слабкому вогні під кришкою 5-7 хвилин.

Шаг №16

Гуляш з печінки готовий!

Можна подати гуляш з печінки з макаронами, посипаними дрібно нарізаною петрушкою і тертим сиром.

Вгору