Гуляш з яловичини

13 8 50 хв. 140 хв.

Гуляш з яловичини, рецепт якого дійшов до нас з угорської кухні, давно став традиційним стравою нашого столу. І на питання - що приготувати з яловичини? - вдалим відповіддю стане цей рецепт.

Продукти
  • Яловичина (задня нога, грудинка) - 1 кг
  • Сало або сало топлене - 20-30 г
  • Цибуля - 3 шт.
  • Томат-пюре - 3 ст. ложки
  • Борошно - 0,5 ст. ложки
  • Перець чорний горошком - 12 шт
  • Сіль - 1,5 ч. ложки
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сметана (за бажанням) - 2 ст. ложки
  • Часник (за бажанням) - 2-3 зубчики
  • Паприка мелена (за бажанням) - за смаком
  • Зелень петрушки (для прикраси) - за смаком
Приготування

Як робити: Гуляш з яловичини? Дуже просто читайте далі...

Поради:

1. В якості жиру можна взяти сало топлене сало або рослинне масло.

2. Якщо сковорода невелика, м'ясо обсмажують порціями. У цьому випадку можна додавати цибулю, борошно і томатне пюре в казані або каструлі, в якій буде тушкуватися гуляш.

Отже, як приготувати гуляш з яловичини?

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти.

Шаг №2

М'ясо промити і обсушити. Видалити великі плівки, розрізати на квадратні шматки середньої величини (по 30 г).

Шаг №3

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Якщо використовується часник, його теж очистити і нарізати.

Шаг №4

Якщо для приготування використовується сало, його потрібно дрібно нарізати.

Шаг №5

Розігріти сковороду.
Топлене або дрібно порізане сало обсмажити.

Шаг №6

М'ясо покласти на сковороду і смажити на сильному вогні в невеликій кількості жиру. Спочатку обсмажити з одного боку 3-4 хвилини.

Шаг №7

Потім шматочки м'яса перевертають і обсмажують з іншого боку ще 3-4 хвилини.

Шаг №8

До кінця смаження посипати нарізаною цибулею (і, за бажанням, часником), обсмажувати ще 5-7 хвилин - лук повинен стати золотистим.

Шаг №9

Посипати м'ясо з цибулею борошном.

Шаг №10

Коли шматки підсмажаться, додати томатне пюре (і, за бажанням, мелену паприку).

Шаг №11

Потім все викласти в каструлю або казан. Додати сіль, перець, лавровий лист.

Шаг №12

Залити м'ясним бульйоном (водою), щоб він покривав майже все м'ясо, закрити каструлю і тушкувати в духовці або на плиті 1-1,5 ч.

Шаг №13

Перед вимиканням покласти сметану (не обов'язково).

Шаг №14

Перед подачею на стіл з одного боку страви або порційній тарілки покласти м'ясо, залите тим же соком, в якому воно тушкувалося, посипати зеленню. З іншого боку покласти варену картоплю або картопляне пюре. Гарнір полити вершковим маслом. Окремо подати солоні огірки чи помідори.

Як бачите, рецепт гуляшу з яловичини нескладний, так само, як гуляш з яловичини, можна приготувати гуляш зі свинини.

Вгору