Традиційна грузинська свіжа аджика

Нет фото

Цим рецептом якось поділилася співробітниця по роботі. З тих пір ця аджика — незмінне блюдо на нашому столі. Важливі в рецепті всі пропорції і деталі. Тоді вийде все, що необхідно. Зі слів співробітниці, ця рецептура використовувалася в СРСР для приготування грузинської аджики. Безсумнівно, цей рецепт сподобається всім, хто любить гостре і корисне.

Продукти
  • Перець гіркий, червоний (обов'язково), визрілий — 50% (500 г)
  • Часник — 20% (200 г)
  • Сіль крупна (НЕ йодована) — 15% (150 г)
  • Коріандр, насіння (подрібнений в порошок) — 3% (30 г)
  • Кріп свіжий зелений — 3% (30 г)
  • Петрушка свіжа зелень — 1% (10 м)
  • Оцет 6-9% (бажано яблучний натуральний) — 2% (20 г)
  • Томатна паста консервована (густа) — 3% (30 г)
  • Хмелі-сунелі (подрібнена в порошок) — 3% (30 г)
Приготування

Як робити: Традиційна грузинська свіжа аджика? Дуже просто читайте далі...

Наводжу дані рецепта у відсотковому та ваговій кількості. Якщо хочете зробити більше, наприклад запас, то відповідно збільшуйте інгредієнти.

Всі інгредієнти вже повинні бути очищені, підготовлені і зважені перед подрібненням. Перець очистити від плодоніжок (насіння залишити), часник очистити від лушпиння і «жопки», кріп і петрушка — тільки ніжні листочки без черешка. Приправи, як коріандр і хмелі-сунелі, купити подрібненими або подрібнити в кавомолці (це краще, так як ефірні масла і аромати будуть сильніше). Отже...

Всі представлені інгредієнти необхідно подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки. Важливо, щоб суміш була однорідна, як паста. Усе ретельно подрібнити і перемішати.

Дати настоятися 1 день при кімнатній температурі, періодично перемішуючи для розчинення солі.

Розкласти по чистих (бажано стерилізованим) маленьким сухим банкам. Закрити бажано емальованими кришками.

Зберігати в холодильнику або в підвалі при температурі не вище 8-10 градусів. Я використовую для зберігання маленькі баночки від ікри, закусок і т. п. Це важливо, так як при постійному відкриванні випаровується цей неповторний аромат. А так, з'їли? — значить, така...

Вгору