Гриби в сметанному соусі

9

Білі гриби, та в сметанному соусі, та з відварною картоплею — відмінний вечерю!

Продукти
  • Гриби білі свіжі — 200-300 р
  • або Гриби білі заморожені — 200-300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Сметана — 200 г
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 2-3 ст. ложки
  • або Масло вершкове — 2-3 ст. ложки
  • Кріп — 1 пучок
  • Картопля — 4 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування грибів в сметанному соусі.

Шаг №2

Як приготувати гриби в сметанному соусі:

Картоплю очистити, вимити, відварити до готовності.

Цибулю нарізати дрібно.

Шаг №3

Білі гриби нарізати часточками.

Шаг №4

Масло розігріти на сковороді, викласти цибулю. Обсмажити на сковороді з маслом на середньому вогні, помішуючи, до прозорості (5-7 хвилин).

Шаг №5

Додати гриби, тушкувати 15-20 хвилин, помішуючи.

Шаг №6

Сметану добре перемішати з борошном.

Шаг №7

Додати до грибів, довести до кипіння, накрити сковороду кришкою і тушкувати гриби в сметанному соусі близько 5 хвилин.

Шаг №8

Нарізати кріп.

Шаг №9

Гриби в сметанному соусі можна подати з молодою картоплею, заправленою маслом. Гриби і картоплю посипати кропом.

Вгору