Гриби муер з овочами

4 25 хв. 150 хв.

Деревні гриби муер дуже популярні в Китаї, Таїланді і В'єтнамі. Вони володіють антиоксидантними, гіпотензивними і тонізуючими властивостями. Використовуються при приготуванні багатьох страв. Пропоную вам просте і смачне блюдо з грибів муер з овочами. Спробуйте!

Продукти
  • Гриби муер (чорні деревні гриби) сушені - 20 г
  • Морква - 1/2 шт.
  • Перець болгарський - 1/3 шт.
  • Цибуля-порей - 1/2 шт.
  • Квасоля плоска - 3 шт.
  • Паростки сої - 1 жменя
  • Часник - 2 зуб.
  • Імбир - 1 см
  • Лук зелений
  • Олія рослинна - 1-2 ст.л.
  • Для заливки:
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст.л.
  • Соєвий соус - 1-2 ст.л.
  • Вода - 1/4 склянки
  • Томатна паста, з гострих перчиком (за бажанням)
  • червоний мелений перець
Приготування

Як робити: Гриби муер з овочами? Дуже просто читайте далі...

Овочі ви можете змінювати, виходячи зі своїх смаків і вмісту холодильника.

Покрокове приготування

Шаг №1

Зазвичай ці гриби продаються засушеними і виглядають вони ось так.

Шаг №2

Для того, щоб використовувати їх для приготування, потрібно заздалегідь замочити гриби в не дуже гарячій воді. Дати постояти близько 2-х годин. Гриби збільшуються в об'ємі в 6-8 разів!

Шаг №3

Готуємо заливку: крохмаль розчинити в холодній воді, додати соєвий соус і, за бажанням, гострий соус з червоного перцю, перемішати до однорідного стану.

Шаг №4

Часник і імбир очистити і нарізати дрібно-дрібно. Обсмажити на рослинному маслі на сильному вогні, буквально 30-40 секунд.

Шаг №5

Цибулю-порей нарізати кружечками. Морква, плоску квасоля і болгарський перець нарізати шматочками. Швидко обсмажити, 3 хвилини.

Шаг №6

Додати розмочені гриби і паростки сої, теж обсмажити

Шаг №7

Влити підготовлену заливку, перемішати і протушкувати 3-5 хвилин під закритою кришкою, на повільному вогні. Додати нарізану зелену цибулю і перемішати.

Шаг №8

Приємного апетиту!

Вгору