Гриби, смажені на грилі

11

Великі печериці маринуються в часниковому маринаді і смажаться на грилі.

Продукти
  • Гриби печериці великі — 12 шт
  • Часник (дрібно рубаний) — 4 зубки
  • Корінь кінзи (коріандру) (дрібно рубаний) — 6 шт
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Соєвий соус — 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • *
  • Для соусу:
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Оцет рисовий — 90 г
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Часник (подрібнений через прес) — 1 зубчик
  • Перець чилі червоний (очищений від насіння і дрібно рубаний) — 1 стручок
Приготування

Як робити: Гриби, смажені на грилі? Дуже просто читайте далі...

1. Якщо будете використовувати дерев'яні шпажки, то їх необхідно замочити в холодній воді мінімум на 30 хвилин, щоб вони не обгоріли в процесі смаження.

2. Приготувати соус. У невеликому сотейнику змішати цукор, рисовий оцет і сіль, поставити сотейник на середній вогонь, розмішати цукор з сіллю. Потім додати часник і чилі, перемішати, перелити соус в невелику миску, відставити до подачі.

3. У невеликому кухонному процесорі подрібнити 4 зубки часнику з коренем кінзи. Додати в процесор соєвий соус, цукор та дрібку чорного меленого перцю.

4. Гриби помити, зрізати ніжки, капелюшки необхідно розрізати на половинки. На кожну дерев'яну шпажку нанизати по 3 половинки грибів, викласти всі шашлики на велику тарілку. Змастити гриби часниковим соусом і залишити маринуватися на 15 хвилин.

5. Тим часом включити гриль для попереднього розігріву. Викласти на розігрітий гриль шашлики з грибів, готувати 2-3 хвилини з кожного боку.

6. Подавати смажені гриби з соєвим соусом.

Вгору