Грибний тарт

14 6

Осінь... Похолодало... Саме час приготувати і насолодитися французьким творінням - відкритим пирогом з грибною начинкою.

Продукти
  • Борошно - 200 г
  • Масло вершкове - 120 г
  • Вода (крижана) - 40-50 мл
  • Сіль - 5 р
  • Для начинки:
  • Гриби - 400 гр
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зуб.(10 м)
  • Вершки (35%) - 350 мл
  • Яйця - 4 шт.
  • Сир голландський - 70 гр
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Олія оливкова (для обжарювання)-3-4 ст.л.
  • Петрушка(пучок)-70 гр
Покрокове приготування
1 Грибний тарт, шаг 1

Як приготувати пиріг тарт з грибами:

Готуємо тісто Брізе. Борошно просіяти 2 рази, вона буде більш повітряним і легким.

:)
2 Грибний тарт, шаг 2

Холодне масло натерти на тертці з великими поділками. Змішати з борошном до стану крихти.

3 Грибний тарт, шаг 3

Додати сіль і крижану воду. Воду краще не лити всю відразу, може бути у вас піде менше води. Замісити тісто. Довго місити не треба, так як тісто вийде твердим.

4 Грибний тарт, шаг 4

Загорнути тісто в плівку або пакет і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.

5 Грибний тарт, шаг 5

Поки тісто для тарта в холодильнику - готуємо начинку. Гриби (якщо свіжі) нарізати пластинками. У мене - білий відварений гриб, нарізаний шматочками.

6 Грибний тарт, шаг 6

Цибулю нарізати півкільцями. Часник дрібно порубати. Гриби,цибулю і часник обсмажити на оливковій олії.

7 Грибний тарт, шаг 7

Зняти з вогню і додати дрібно нарізану петрушку. Перемішати.

8 Грибний тарт, шаг 8

Дістати тісто з холодильника, викласти у форму для випікання з бортиками (діаметром 27 см) і акуратно пальцями розрівняти тісто по всій формі, не забуваючи про бортики.

9 Грибний тарт, шаг 9

Накрити пергаментом, насипати сухий горох (або квасоля) і випікати основу для тарта 15 хвилин при 180 градусах. Пергамент з горохом видалити і випікати ще 10 хвилин.

10 Грибний тарт, шаг 10

У глибокій мисці розбовтати яйця з вершками, додати натертий на крупній тертці сир.

11 Грибний тарт, шаг 11

Грибну начинку викласти на випечену основу.

12 Грибний тарт, шаг 12

На гриби вилити вершкову суміш.

13 Грибний тарт, шаг 13

Випікати тарт з грибами в розігрітій духовці при температурі 180 градусів, приблизно 45-55 хвилин. Тарт дістати, остудити.

14 Грибний тарт, шаг 14

Подати тарт з грибами, розрізаємо на порційні шматки.

Вгору