Грибний суп на курячому бульйоні

12 4 30 хв. 60 хв.

Хочете смачний курячий супчик з грибами на обід? А будь ласка:)

Продукти
  • Курячі стегенця — 2-3 шт.
  • або спинка куряча — 300 г
  • Вода — 1,5 л
  • Картопля — 3 шт.
  • Цибуля — 1 шт
  • Морква — 1 шт.
  • Гриби солоні — 100 г
  • Олія рослинна — 3 ст. ложки
  • Борошно — 1 ч. ложка
  • Лавровий лист — 1 шт
  • Сіль — 1 ч. ложка (за смаком)
  • Для подачі:
  • Зелень (за бажанням) — 0,5 пучка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом супу грибного на курячому бульйоні перед вами.

Шаг №2

Як приготувати грибний суп на курячому бульйоні:

Курячі стегенця (або спинки) вимити, покласти в каструлю, залити холодною водою.Каструлю поставити на вогонь, курку відварити до готовності (близько 40 хвилин), стежачи за тим, щоб бульйон не сильно кипів, і час від часу акуратно знімаючи піну.

Шаг №3

Картоплю очистити, вимити і нарізати брусочками.

Шаг №4

Гриби нашаткувати.

Шаг №5

Очистити і помити цибулю та моркву. Цибулю дрібно нарізати. Моркву очистити і натерти на середній або великій тертці.

Шаг №6

Сковороду розігріти. Налити рослинне масло. У гаряче масло, викласти цибулю і моркву. Цибулю і моркву обсмажити в маслі, помішуючи, на середньому вогні (2-3 хвилини).

Шаг №7

Потім додати борошно, посолити.

Шаг №8

Постійно помішуючи, прогріти (близько 1 хвилини).

Шаг №9

Зварені стегенця (або спинки) вийняти з бульйону, м'ясо відокремити від кісток.

Шаг №10

Бульйон процідити.

Шаг №11

Покласти в бульйон картоплю і гриби. Варити суп грибний на курячому бульйоні на невеликому вогні до готовності картоплі (близько 15-20 хвилин).

Шаг №12

Коли картопля звариться, додати куряче м'ясо, цибулю з морквою і лавровий лист. Трохи потомити на слабкому вогні (5 хвилин).

Шаг №13

Грибний суп на курячому бульйоні готовий. Подавати зі свіжою зеленню.
Приємного апетиту!

Вгору