Грибний жульєн по-домашньому

7

Чудова гаряча закуска — грибний жульєн. Рецепт жульєна по-домашньому нескладний, але дозволить вам відчути себе досвідченим кулінаром. На столі жульєн в горщиках виглядає дуже ефектно, а класичне поєднання грибів і сметани ніколи не підведе.

Продукти
  • Гриби свіжі — 500 г
  • Сметана — 1-2 склянки
  • Кріп свіжий — 0,5 пучка, Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 1-2 щіпки
  • Для тіста:
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Вода — 2 ст. ложки
Приготування

Як робити: Грибний жульєн по-домашньому? Дуже просто читайте далі...

Якщо сметана рідка, можна акуратно, щоб не утворилися грудочки, вмішати в неї трохи пасерованим борошна.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для домашнього жульєна.

Шаг №2

Як приготувати грибний жульєн по-домашньому:

Підготовлені гриби перебрати, промити. Капелюшки дрібних грибів залишити цілими, а великі порізати на 5-6 шматків.

Шаг №3

Ніжки грибів нарізати упоперек на скибочки.

Шаг №4

Кріп вимити й нарізати.

Шаг №5

Сметану змішати з кропом, сіллю і перцем.

Шаг №6

Гриби залити сметаною, змішаної з сіллю, подрібненим кропом і чорним меленим перцем. Обережно перемішати.

Розкласти підготовлені гриби в порційні горщики.

Шаг №7

Приготувати просте тісто, змішавши борошно і воду. Тісто має бути як на оладки.

Шаг №8

Горщики прикрити кришками і обмазати з'єднання кришки і горщика приготованим тестом.
Поставити горщики в холодну духовку, а потім включити духовку розігріти. Запекти гриби в гарячій духовці до готовності. Загальний час запікання (включаючи час, необхідний для розігріву духовки) — 1 годину. Температура при запіканні — 190-200 градусів.

Шаг №9

Грибний жульєн по-домашньому готовий. Подати на стіл грибний жульєн в горщиках гарячим або розсолом, за смаком.

Вгору