Гречані млинці з грибами

9

Млинці з гречаного борошна виходять ніжно-кавового кольору, з характерним смаком і ароматом гречки. Начинка для млинців підійде будь-яка, але дуже смачними виходять гречані млинці з смаженими грибами.

Продукти
  • Яйця — 2 шт.
  • Сироватка — 4 склянки
  • Борошно гречана — 1 неповний стакан
  • Борошно пшеничне — 1 стакан, Сіль — щіпка
  • Сода — 1 ч. ложка
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Гриби печериці (можна замінити іншими грибами) — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Олія рослинна — 4-5 ст. ложок
Приготування

Як робити: Гречані млинці з грибами? Дуже просто читайте далі...

Гречані млинці є споконвічно російським блюдом. Вважається, що млинці з додаванням гречаного борошна готували в давнину навіть частіше, ніж традиційні пшеничні. Головна причина в тому, що дозволити собі пшеничне борошно могли небагато – вона була набагато дорожче. У наш час ми більше звикли до виробів з пшеничного борошна і зовсім забули про борошно гречане, хоча вона на порядок корисніше. Гречана мука містить безліч корисних вітамінів і мікроелементів, на відміну від пшеничного борошна.

Принцип приготування страв з гречаного борошна такий же, а от смак дуже відрізняється. Єдиний її недолік – це відсутність клейкості. Якщо до неї додати традиційну борошно з пшениці, млинці просто розваляться на сковороді.

Покрокове приготування

Шаг №1

В сироватку вбийте яйця, присоліть, додайте цукор. Все збийте. Додайте борошно і соду. Розмішайте, щоб не було грудок. Тісто для млинців, на відміну від тесту для оладок, можна збивати міксером. В кінці додайте 3 ст. ложки рослинної олії і ще раз розмішайте.

Шаг №2

Цибулю і гриби подрібніть. (Якщо ви зупинили свій вибір на лісових грибах, для початку їх потрібно відварити.)

Шаг №3

Підсмажте цибулю з грибами на сковорідці у маслі, і поки відставте в сторону.

Шаг №4

Перед приготуванням змастіть сковороду шматочком сала або невеликою кількістю масла. Накалите її і, виливаючи необхідну кількість тіста, обсмажте окремо кожен млинець.

Шаг №5

Візьміть готовий млинець, викладіть на нього начинку, трохи відступаючи від краю. Скрутіть рулетом, одночасно підгинаючи краю.

Шаг №6

Так вчините з кожним млинцем.

Шаг №7

Змастіть сковороду маслом. Викладіть готові млинці з начинкою і злегка підсмажте їх з двох сторін.
Якщо хочете, щоб страва була менш калорійним, можна пропустити цей крок. Однак запашні млинці з ніжною і хрусткою скоринкою виходять значно смачніші.

Шаг №8

Перекладіть млинці на тарілку і можна пригощатися.
Приємного апетиту!

Вгору