Гречка (або рис) з морквяно-цибулевої піджаркою

7

Я дуже широко використовую в своїй кухні морквяно-цибульну піджарку. Але вона, дійсно, має здатність покращувати смак багатьох страв. Вона настільки смачна сама по собі, що її можна їсти, просто накладаючи на бутерброд!

Продукти
  • Гречка — 1,5 склянки
  • Олія рослинна — 5 ст. ложок
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки
  • пряні Трави — 0,5-1 ч. ложка
Приготування

Як робити: Гречка (або рис) з морквяно-цибулевої піджаркою? Дуже просто читайте далі...

Такий же заправкою можна присмачити і розсипчастий рис, пшоно, перловку.

Покрокове приготування

Шаг №1

Готую продукти.

Шаг №2

Перш за все треба зварити розсипчасту гречану кашу. Щоб гречка вийшла розсипчастою і не розварилася, я застосовую такий спосіб. Спочатку я промиваю на ситі холодною водою 1,5 склянки гречки, щоб вона звільнилася від дрібного сміття.

Шаг №3

Потім кладу гречку в каструлю, додаю туди 3 столових ложки рослинної олії і гарненько все перемішуємо. Таким чином, крупинки обволікаються маслом, і завдяки цьому, каша вийде розсипчастим.

Шаг №4

Потім я заливаю крупу окропом, щоб вода покривала майже її (1 склянка). Доводжу все до кипіння і відразу ж зменшую вогонь. Ні в якому разі не перемішую крупу!

Шаг №5

Коли вода повністю вбереться (в цьому випадку в каші утворюються «дірочки»), я доливаю в каструлю трохи води (0,5-1 склянку), щоб гречка не пригоріла. Важливо: крупа ні в якому разі не повинна бути доверху залита водою, інакше вона може розваритися. Нехай вона обробляється швидше пором, ніж водою. Підливати воду потрібно по мірі необхідності ще раз (0,5 склянки).
Крупа вариться хвилин 15, не більше. Ближче до кінця варіння я солю гречку, але сіль не розмішую, вона згодом і так розчиниться.

Шаг №6

Я знімаю гречку з вогню в той момент, коли вона здається на смак ще трохи недовареною. Щільно закриваю каструлю кришкою і кладу зверху рушник, складена вчетверо. Крупа в теплі дійде і стане м'якою. Завдяки такому способу каша виходить розсипчастою.

Шаг №7

Поки гречка доходить «до кондиції», я роблю піджарку. Очищаю і нарізаю кілька невеликих морквин.

Шаг №8

Очищаю і нарізаю одну цибулину.

Шаг №9

Розігріваю масло, викладаю овочі. Помішуючи, обсмажую їх в рослинному маслі до золотисто-рожевого кольору (10 хвилин на середньому вогні).

Шаг №10

Потім з'єдную піджарку з гречей і перемішую.

Шаг №11

В самому кінці солю і перчу піджарку, а також досить щедро приправляю її трав'яною сумішшю, щоб вона мала гарний смак і аромат.

Шаг №12

Гарнір готовий!

Вгору