Яловичий стейк з гострим соусом песто

10 8 30 хв.

До смаженого м'яса волію подавати соус песто, але не звичайний, а з перчинкою.

Продукти
  • Яловича вирізка - 600 г
  • Порошок чилі - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Кава еспрессо в порошку - 1 ч. л.
  • Часниковий порошок - 1/2 ч. л.
  • Орегано сушений - 1/2 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/2 ч. л.
  • Олія рослинна
  • Листочки кінзи для сервірування (за бажанням)
  • *
  • Для гострого соусу песто:
  • Перець чилі (очищений від насіння і подрібнений) - 2 шт.
  • Свіжі листочки кінзи - 1 / 2 склянки
  • Сир твердий (подрібнений на дрібній тертці) - 1/4 склянки
  • Кедрові горішки - 2 ст. л.
  • Часник - 2 зубки
  • Чорний перець горошком (крихти) - 1/4 ч. л.
  • Олія оливкова - 1/3 склянки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
Приготування

Як робити: Яловичий стейк з гострим соусом песто? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати гострий соус песто. В чашу кухонного процесора скласти перець чилі, листочки кінзи, сир, кедрові горішки, часник і чорний перець. Пульсувати до утворення однорідної маси, потім поступово, тонкою цівкою ввести оливкове масло, перемішати. Посолити і поперчити соус за смаком. Накрити соус і поставити в холодильник до подачі.

2. Видалити з м'яса зайвий жир. На поверхні стейка зробити поперечні надрізи на відстані 2,5 см один від одного. У невеликій мисці змішати порошок чилі, сіль, еспрессо, часниковий порошок, орегано і чорний мелений перець. Цією сумішшю натерти м'ясо з усіх боків.

3. Велику сковороду змастити рослинним маслом і розігріти на середньо-сильному вогні до високої температури. Викласти на розігріту сковороду стейк, зменшити вогонь до середнього і готувати м'ясо близько 12-14 хвилин, один раз перевернувши (температура на градуснику для м'яса повинна піднятися до 70-80 градусів).

4. Порізати стейк тонкими скибочками і подавати з соусом песто. При бажанні посипати страву листочками кінзи.

Вгору