Яловичий гуляш з морквою

10 6

Яловичина гаситься в томатному соусі з морквою. Подається яловичий гуляш з яєчною локшиною.

Продукти
  • Яловича вирізка (різана шматочками 5 см) - 900 г
  • Морква (крупно різаний) - 2 склянки
  • ріпчаста Цибуля (дрібно різаний) - 1,5 склянки
  • Помідори, консервовані без шкірки (різані) - 400 г Вино червоне сухе - 1 склянка
  • Бульйон яловичий - 0,5 склянки
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Олія оливкова - 2 ч. л.
  • Часник (роздавлений) - 12 зубков
  • Сіль - 1,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Розмарин свіжий (рубаний) - 1 ч. л.
  • Чебрець свіжий (рубаний) - 1 ч. л.
  • Часник мелений - 1/4 ч. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Локшина яєчна широка (варена) (на гарнір) - 3 склянки
  • Чебрець свіжий (для сервірування)
Приготування

Як робити: Яловичий гуляш з морквою? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати яловичий гуляш:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 150 градусів.

2. У невеликій чавунній каструлі (казанку) розігріти на слабкому вогні оливкова олія. Викласти в каструлю часник, готувати, помішуючи, близько 5 хвилин. Перекласти смажений часник на тарілку, відставити убік. Збільшити вогонь до середньо-сильного.

3. Викласти в каструлю м'ясо, посипати 1/4 чайної ложки солі і перцю, смажити, помішуючи, близько 5 хвилин, до коричневого кольору з усіх сторін. Перекласти м'ясо на тарілку.

4. Налити в каструлю вино, довести до кипіння, зіскрібаючи жир зі стінок каструлі. Викласти в каструлю з вином смажене м'ясо, часник, чайну ложку солі, 1/4 чайної ложки перцю, моркву, цибулю, бульйон, томатну пасту, розмарин, чебрець, мелений часник, помідори і лавровий лист. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь.

5. Накрити каструлю кришкою і помістити в духовку на 2,5 години, до м'якого стану м'яса. Потім видалити лавровий лист і подавати яловичий гуляш з локшиною. Посипати яловичий гуляш свіжим чебрецем.

Вгору