Яловичина під кисло-солодким соусом

15 8 40 хв. 150 хв.

Оригінальний смак м'яса під кисло-солодким соусом подобається дуже багатьом. Рецепт яловичини під соусом обов'язково стане у нагоді.

Продукти
  • Яловичина (м'якоть) — 800 г
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Часник — 2-4 зубчики
  • чорний Хліб — 2 шматочки
  • Олія рослинна — 0,25 склянки
  • Крохмаль — 0,5 ч. ложки
  • або Борошно — 0,5 ч. ложки
  • Кетчуп — 2 ст. ложки
  • або Томат-пюре — 1 ст. ложка
  • Оцет 3% — 1-2 ст. ложки
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Гірчиця — 0,5 ч. ложки
  • Сіль — 1-1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки
  • Зелень для прикраси — 0,5 пучка
Покрокове приготування

Шаг №1

Готую продукти для приготування яловичини в кисло-солодкому соусі.

Шаг №2

Як приготувати яловичину в кисло-солодкому соусі:

Отже, беру приблизно 800 грамів хорошою яловичої м'якоті і ретельно промиваю її. Невеличкі хрящики і плівки я не видаляю, так як вони в процесі гасіння під впливом високих температур переходять в соус, роблячи його більш наваристим, густим і апетитним.
Потім я ріжу м'ясо як для гуляшу, тобто на шматки завбільшки приблизно з половину сірникової коробки.

Шаг №3

Кладу м'ясо в чавунець, наливаю туди півсклянки окропу і чверть склянки рослинного масла. Тепер нехай м'ясо тушкується. Вода повинна доходити не вище, ніж до середини м'яса, інакше воно не буде тушкуватися, а варитися. При необхідності можна в процесі гасіння доливати воду.

Шаг №4

Як тільки м'ясо поставлено на вогонь, я беру 2 скибочки чорного хліба, зрізаю кірки.

Шаг №5

Складаю в миску хліб без скоринки і замочую його в гарячій воді, нехай хліб поки розм'якшується.

Шаг №6

Потім очищаю і нарізаю 1 велику цибулину.

Іноді я обсмажую її на невеликому вогні до золотистого кольору, щоб смак був більш насиченим, але для ніжного варіанти страви можна не обсмажувати.

Шаг №7

Очищаю і розминаю часник.

Шаг №8

Через 40 хвилин після початку гасіння, додаю цибулю в м'ясо. У процесі гасіння він майже повністю перейде в соус, покращуючи його смак. Ще я кладу в каструлю з м'ясом 2 розім'яті часточки часнику. Весь час стежу, щоб вода повністю не википала (інакше м'ясо підгорить), і, по мірі необхідності, додаю її.

Шаг №9

Соус це робиться так: кладу в невелику миску пів чайної ложки борошна (або крохмалю), наливаю туди ж пів склянки води і ретельно все розмішую. Кладу туди ж 1 столову ложку томату-пюре, 1-2 столових ложки 3,5% оцту, 0,5 чайної ложки гірчиці, 2 столові ложки цукрового піску.

Шаг №10

Додаю сіль, перець, мелені приправи. Соус повинен мати пікантний, але разом з тим не різкий смак, «родзинкою» якого полягає саме в поєднанні кислих і солодких смакових відтінків.

Шаг №11

Яловичина, залежно від сорту та якості, тушкується до готовності близько 2 годин. За цей час замочений хліб вже розм'як. Я злегка віджимають його руками і додаю до м'яса. Тушу ще 5 хвилин.

Шаг №12

Коли м'ясо стане зовсім м'яким, я заливаю його кисло-солодким соусом.
Отже, заливаю соусом готове м'ясо і даю йому прокипіти 2-3 хвилини. Яловичина в кисло-солодкому соусі готова!

Шаг №13

Сподіваюся, м'ясо в кисло-солодкому соусі займе гідне місце у вашому меню.

Вгору