Гаряча закуска з баклажанів та помідорів під сиром

6

Сьогодні готуємо традиційну середземноморську гарячу закуску з баклажанів в поєднанні з помідорами і сиром.

Продукти
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор (сорт «сливка») – 1 шт
  • Сир – 100 грам
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне рафіноване – для смаження
  • Часник (за бажанням) — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для гарячої закуски з баклажанів та помідорів: баклажани, помідори, сир, сіль, рослинна рафінована олія, часник.

Шаг №2

Як приготувати гарячу закуску з баклажанів та помідорів під сиром:

Баклажани помийте, поріжте кільцями товщиною близько 1 см і присипте сіллю. Залиште їх так полежати, щоб з них вийшла гіркота. Коли побачите на баклажанах крапельки, це і є та гіркоту, яку змийте під проточною водою.

Шаг №3

У сковороду налийте олію і нагрійте. Потім відправляйте в неї смажитися баклажани. Приправте їх сіллю і смажте з обох боків до рум'яного кольору.

Шаг №4

Смажені баклажани викладайте на блюдо і продовжуйте далі формувати закуску. Підберіть ту тарілку, в якій плануєте подавати закуску на стіл, щоб її (закуску) в готовому вигляді не перекладати.
Якщо ви готуєте закуску для вечора, приправте баклажани видавленим через прес часником.

Шаг №5

Сир натріть на тертці і викладіть його на смажені кружечки баклажанів.

Шаг №6

Помідори промийте, висушіть і поріжте кружечками, які викладіть на скибочки баклажанів. Помідори підбирайте одного діаметру з баклажанами, щоб закуска гарно виглядала. Ідеально для цього підійде сорт помідорів «сливка».

Шаг №7

Помідори трохи посоліть і притрусіть сиром. Закуску з баклажанів та помідорів відправте в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини, щоб сир розплавився. Якщо у вас немає такого електроприладу, скористайтесь духовою шафою.

Шаг №8

Подавати гарячу закуску з баклажанів та помідорів можна відразу після приготування. Однак вона смачна і в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!

Вгору