Гірчично-овочевий маринад для шашлику

13 4 20 хв.

Літо. Пора пікніків. Для вас ще один рецепт класного маринаду для шашлику.

Продукти
  • Свинина - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Олія рослинна - 3 ст. ложки
  • Гірчиця - 2 ст. ложки
  • Сметана - 0,5 склянки
  • Оцет яблучний - 2 ст. ложки
  • Сіль - 1 ст. ложка
  • Цукор - 1 ч. ложка
  • Перець чорний - 1-2 щіпки
  • Перець червоний - 1 щіпка
  • Спеції для шашлику - 1 ч. ложка
  • Лимонний сік - 1-2 ч. ложки
Покрокове приготування
1 Гірчично-овочевий маринад для шашлику, шаг 1

Продукти на маринад для шашлику перед вами.

:)
2 Гірчично-овочевий маринад для шашлику, шаг 2

Як приготувати маринад для шашлику:

Очистити, помити цибулю та моркву. Цибулю нарізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці.

3 Гірчично-овочевий маринад для шашлику, шаг 3

Розігріти сковороду. Налити рослинне масло. Викласти цибулю і моркву. Тушкувати овочі, помішуючи, на середньому вогні 3-4 хвилини. Остудити.

4 Гірчично-овочевий маринад для шашлику, шаг 4

Викласти в миску підготовлені овочі. Додати гірчицю, сметану, цукор, сіль, перець, спеції для шашлику, яблучний оцет. Добре перемішати. Маринад для шашлику готовий.

5 Гірчично-овочевий маринад для шашлику, шаг 5

М'ясо вимити, обсушити, розрізати на порційні шматки. Викласти підготовлене м'ясо в маринад, добре перемішати. Маринувати м'ясо 3-4 години.

6 Гірчично-овочевий маринад для шашлику, шаг 6

Смажити шашлик будь-яким способом (на мангалі, в сковороді в духовці, электрошашлычнице), окропивши м'ясо злегка перед готуванням лимонним соком. Подавати зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!

Вгору