Глазур з шоколадом

3 20 хв. 20 хв.

Це дуже ніжна шоколадна глазур-суфле. Обсяг і легкість глазурі надає збитий білок.

Продукти
  • Шоколад — 60 г
  • Масло вершкове — 60 г
  • Яйця — 2 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для глазурі з шоколадом.

Масло потрібно залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.

Яйця повинні бути високої якості, так як використовуються без термічної обробки.

Шаг №2

Як приготувати глазур з шоколадом:

Шоколад натерти на тертці.

Шаг №3

Тертий шоколад у скляній емальованому мисочці розпустити на водяній бані.

Шаг №4

В цей час відокремити білок від жовтка.

Шаг №5

В розтоплений шоколад додати м'яке масло. Відразу зняти миску з водяній бані. Розтерти шоколад з маслом до однорідності. Залишити на 5 хвилин, щоб суміш злегка охолола (до температури тіла).

Шаг №6

В цей час білки збити в міцну піну.

Шаг №7

Жовтки збити або розтерти «білого» — в піну.

Шаг №8

В шоколадно-масляну суміш ввести стерті дочиста жовтки. Перемішати.

Шаг №9

Ввести потім збиті білки, обережно змішати до однорідності.

Шаг №10

Цю суміш нанести на виріб (торт, торт, тістечко) і рівномірно розподілити глазур з шоколадом ножем з широким лезом.

Глазур з шоколадом застигає через 1-2 години.

Вгору