Гаспачо з помідорів, огірків і солодкого перцю

11 4 30 хв.

Ще один овочевий гаспачо для любителів холодних перших страв.

Продукти
  • Перець болгарський червоний - 2 шт.
  • Помідори свіжі (очищені від шкірки і насіння, різані) - 450 г
  • Огірок (різаний) - 1 1/2 склянки
  • Цибуля зелена (нарізаний) - 1/2 склянки
  • Базилік свіжий (різаний) - 1/4 склянки
  • Петрушка свіжа (різана) - 1/4 склянки
  • Часник (подрібнений) - 1 зубчик
  • Олія оливкова екстра класу - 1/4 склянки
  • Свіжий лимонний сік - 1/4 склянки
  • Вода - 1 стакан, Сіль - 1/2 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Базилік і петрушка для прикраси (за бажанням)
Приготування

Як робити: Гаспачо з помідорів, огірків і солодкого перцю? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати гаспачо з помідорів, огірків і солодкого перцю:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 210 градусів. Деко застелити фольгою і викласти на нього болгарський перець, пекти в духовці протягом приблизно 25 хвилин, до м'якого стану. Потім дістати перець з духовки, покласти в каструлю і накрити кришкою. Через 20 хвилин дістати перець з каструлі, видалити плівку і насіння. М'якоть дрібно порізати.

2. В чашу кухонного процесора скласти болгарський перець, помідори, огірок, зелена цибуля, 1/4 склянки базиліка, 1/4 склянки петрушки і часник. Пульсувати до утворення однорідної маси. При працюючому двигуні ввести в чашу лимонний сік і оливкову олію. Перелити гаспачо з помідорів у велику миску, додати воду, сіль і чорний мелений перець. Накрити миску і поставити гаспачо з помідорів в холодильник для охолодження на 1 годину. Подавати гаспачо в порційних тарілках, посипавши зеленню (за бажанням).

Вгору