Гадо-гадо (овочевий салат по-індонезійськи)

10 8

Це традиційне блюдо індонезійської кухні - суміш тушкованих і свіжих овочів, заправлених арахісовим соусом гадо-гадо. Варіантів салату існує безліч, але деякі компоненти зберігаються в рецептах найчастіше - наприклад, стручкова квасоля, огірок, картопля, а також яйця, арахіс.

Продукти
  • Кукурудза - 4 качана
  • Сіль морська
  • Квасоля стручкова - 350 г
  • Картопля - 550 г
  • Арахіс смажений - 450 г
  • Часник - 4 зубки
  • Перець чилі червоний, свіжий - 3 шт
  • Сіль морська
  • Перець чорний мелений
  • Цукор (нерафінований тростинний) - 2 ч. л.
  • Сік 1 лайма
  • Морква - 4 шт.
  • Бобові паростки - 200 г
  • Огірок великий - ½ шт
  • Яйця - 6 шт.
  • Кінза - 1 жменька
Приготування

Як робити: Гадо-гадо (овочевий салат по-індонезійськи)? Дуже просто читайте далі...

1.Перец чилі очистити від насіння, морква тонко наріжте, огірок наріжте невеликими шматочками, яйця відваріть, очистіть і розріжте на 4 частини.

Відваріть кукурудзу до м'якості. Додати стручкову квасолю за 5 хвилин до закінчення варіння. Злийте, наріжте кукурудзу гуртками і викладіть разом з квасолею в неглибокий салатник. Відваріть картоплю в мундирі (в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Злийте, остудіть, наріжте кружальцями і додайте до кукурудзі з квасолею.

2.Соедините і подрібніть в блендері арахіс, часник і чилі. Додайте трохи води і перемішайте до пастоподібного стану. Додайте цукор, сік лайма і включіть блендер ще раз, додаючи трохи води, якщо потрібно. Соус повинен бути середньої густоти.

3.Добавьте до вареним овочам морква, бобові паростки і огірок. Полити все соусом і перемішайте. Зверху викладіть яйця і посипте салат листочками кінзи.

Приємного апетиту!

Вгору