Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом)

10

Фыдчин - осетинський пиріг з м'ясом, який випікають на сковороді в духовці. Рецепт осетинських пирогів з м'ясом в кожній сім'ї свій, пропонуємо вам один із варіантів.

Продукти
  • Борошно пшеничне - 400 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Яловичина - 500 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1 головка
  • Бульйон - 100 мл
  • Масло - 20 г
  • Сода - 0,5 ч. ложки
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування
1 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 1

Підготувати продукти для пирога з м'ясом.

:)
2 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 2

Як приготувати осетинський пиріг з м'ясом (фыдчин):

Пшеничне борошно просіяти.

3 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 3

Посередині зробити заглиблення, влити теплу воду або молоко, вбити яйце, додати соду, сіль.

4 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 4

Замісити не дуже круте тісто. Дати настоятися 20-30 хвилин. Перед обробленням ще пром'яти.

5 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 5

Приготувати фарш. Жирне яловиче м'ясо нарізати дуже дрібно.

6 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 6

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

7 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 7

Часник очистити і роздавити.

8 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 8

До м'яса додати нарізану ріпчасту цибулю, часник, сіль, чорний мелений або червоний (краще стручковий) перець. Перемішати.

9 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 9

Влити бульйон або воду. Якщо м'ясо жирне, багато води не додавати.

10 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 10

Розділити тісто на дві нерівні частини, враховуючи, що коржик для нижнього шару повинна бути ширше і товщі. Приблизне співвідношення: 1 третину і 2 третини.

11 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 11

Розкачати нижню корж (з більшого шматка тіста) товщиною 0,5 див.

12 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 12

Сковороду або форму змастити маслом.

13 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 13

Тісто покласти на змащену жиром сковороду, щоб вона покривала її краю.

Потім укласти фарш рівномірно по всій сковороді.

14 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 14

Розкачати другу корж товщиною 0,2-0,3 див.

15 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 15

Посередині верхнього коржа зробити фігурні надрізи.

16 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 16

Потім накрити нею сковороду і качалкою провести по краях, зрізуючи зайве тісто. Краї пирога добре защипнути, щоб не витікала рідина.

17 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 17

Духовку розігріти до температури 190 градусів.

Випікати осетинський пиріг з м'ясом в сильно нагрітій духовці. В середині випікання влити через отвори в пиріг 2-3 ст. ложки бульйону або гарячої води. У приготуванні фыдчина важливо, щоб при випічці не витік сік, інакше пиріг буде зіпсований.

Всього випікати пиріг потрібно 30-35 хвилин.

18 Фыдчин (осетинський пиріг з м'ясом), шаг 18

Осетинський пиріг з м'ясом готовий (фыдчин). Приємного апетиту.

Вгору