Посередині зробити заглиблення, всипати (покришити) туди дріжджі, всипати цукор і дріжджі перемішати з невеликою кількістю води і борошном.
Шаг №4
Тісто посипати борошном і, накривши, дати йому підійти 20 хвилин, до утворення легких бульбашок.
Шаг №5
Масло розтопити в воді, що залишилася, при необхідності воду можна підігріти.
Шаг №6
Поступово підливати воду разом з сіллю в борошно і все це замісити до отримання гладкої маси. Тісто для булочок по-французьки накрити і дати йому підійти 1 годину, до збільшення обсягу в два рази.
Шаг №7
Включити духовку. Розігріти духовку до 220° C. Деко змастити вершковим маслом.
Шаг №8
Замісити тісто ще раз, розділити на 16-20 рівних частин.
Шаг №9
Додати французьким булочкам округлу або злегка витягнуту форму.
Шаг №10
На витягнутих булочках зробити поздовжні надсічки, а на круглих хрестоподібні. Булочки викласти на деко.
Шаг №11
Випікати булочки французькі на середньому рівні духовки 20-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Шаг №12
Французькі булочки готові. Французькі булочки подають до столу завжди свіжими. Приємного апетиту!