Французькі булочки

7

Такі пишні хрусткі булочки в європейських країнах традиційно подають до сніданку з маслом і джемом. У нас їх зазвичай називають французькими булками.

Продукти
  • Борошно пшеничне — 500 г
  • Дріжджі сухі активні — 7 г
  • або дріжджі свіжі — 42 г (1 кубик)
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • тепла Вода — 250 мл
  • Масло — 80 г
  • Сіль — 1 ч. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для французьких булочок перед вами.

Шаг №2

Як приготувати французьку булку:

Борошно просіяти в миску.

Шаг №3

Посередині зробити заглиблення, всипати (покришити) туди дріжджі, всипати цукор і дріжджі перемішати з невеликою кількістю води і борошном.

Шаг №4

Тісто посипати борошном і, накривши, дати йому підійти 20 хвилин, до утворення легких бульбашок.

Шаг №5

Масло розтопити в воді, що залишилася, при необхідності воду можна підігріти.

Шаг №6

Поступово підливати воду разом з сіллю в борошно і все це замісити до отримання гладкої маси. Тісто для булочок по-французьки накрити і дати йому підійти 1 годину, до збільшення обсягу в два рази.

Шаг №7

Включити духовку. Розігріти духовку до 220° C.
Деко змастити вершковим маслом.

Шаг №8

Замісити тісто ще раз, розділити на 16-20 рівних частин.

Шаг №9

Додати французьким булочкам округлу або злегка витягнуту форму.

Шаг №10

На витягнутих булочках зробити поздовжні надсічки, а на круглих хрестоподібні. Булочки викласти на деко.

Шаг №11

Випікати булочки французькі на середньому рівні духовки 20-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Шаг №12

Французькі булочки готові. Французькі булочки подають до столу завжди свіжими.
Приємного апетиту!

Вгору