Форель, запечена в кокосовому молоці

11

Філе форелі запікається в кокосовому молоці і подається зі шпинатом.

Продукти
  • Форель, філе — 4 шт. (по 200 г)
  • Шпинат, листя — 200 г, Лимонна трава (дрібно рубана) — 1 шт.
  • Імбир свіжий (рубаний) — 2,5 см
  • Часник пропущений через прес) — 2 зубки
  • Кокосове молоко — 200 г
  • Сік лайма — 2 ст. л.
  • Цукор коричневий — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Рис відварний на гарнір (за бажанням)
Приготування

Як робити: Форель, запечена в кокосовому молоці? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

2. Шпинатні листя добре помити і, не струшуючи воду, покласти листя в каструлю, накрити кришкою, поставити на середній вогонь, готувати 3-4 хвилини, до в'янення. Відкинути листя шпинату на друшляк, ложкою віджати рідину.

3. Перекласти шпинат в невелику миску, додати лимонну траву, імбир і часник, добре перемішати.

4. В окремій мисці або високому стакані кокосове молоко змішати з соком лайма, додати цукор, сіль і перець за смаком. В деко з високими бортиками або іншу подібну жароміцний посуд скласти філе лосося, залити кокосовим молоком. Помістити в розігріту духовку, запікати рибу протягом 20-25 хвилин, до готовності.

5. Запечену рибку викласти на сервірувальні тарілки. А залишився у формі кокосовий соус змішати зі шпинатом і подавати з рибою. На гарнір можна подати відварний рис.

Вгору