Форель, запечена під пряним соусом

9

Пряним соусом з часнику, шалот, чилі і лайма присмачується форель і запікається під грилем.

Продукти
  • Форель ціла (чищеная) — 2 шт. (по 350 г)
  • Перець чилі зелений (дрібно рубаний) — 2 шт.
  • Цибуля-шалот (чищений) — 5 шт
  • Часник (чищений) — 5 зубків
  • Сік лайма — 2 ст. л.
  • Рибний соус — 2 ст. л
  • Цукор коричневий — 1 ст. л.
  • Листя лайма (різані тонкою соломкою) — 4 шт
  • Зелень для прикраси
  • Рис відварний на гарнір (за бажанням)
Приготування

Як робити: Форель, запечена під пряним соусом? Дуже просто читайте далі...

1. У фольгу загорнути часник, цибулю і чилі, готувати в сильноразогретой духовці приблизно 10 хвилин, до м'якого стану.

2. Дістати мішечок з прянощами з духовки, дати охолонути, а потім перекласти весь вміст фольги в ступку або в чашу кухонного процесора, добре подрібнити.

3. Додати пряну пасту, сік лайма, рибний соус, цукор і листя лайма, добре перемішати.

4. Рибу викласти у термостійку форму, всередину покласти пряний соус, зовні рибу теж натерти цим соусом. Помістити форму під гриль, готувати близько 5 хвилин з кожного боку.

Подавати рибу відразу ж, прикрасивши травами.

Вгору