Форель в кокосовому маринаді, смажена на грилі

8

Стейки форелі маринуються в маринаді з кокосового молока, часнику, перцю базиліка і лайма. Готується риба на грилі і подається з кокосовим соусом.

Продукти
  • Форель, стейки — 6 шт. (120 г)
  • Молоко кокосове — 400 г
  • Часник (рубаний) — 2 зубки
  • Перець чилі червоний (дрібно рубаний) — 1 зубок
  • Базилік свіжий (рубаний) — 3 ст. л. (45 г)
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Лайм — 3 шт.
  • Олія соняшникова
  • Соус рибний — 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Форель в кокосовому маринаді, смажена на грилі? Дуже просто читайте далі...

1. Рибні стейки викласти в тарілку.

2. Часник і перець чилі подрібнити в ступці до однорідного стану, додати 2 ст. ложки базиліка і цукор, ще раз добре перетерти.

3. З одного лайма зняти цедру і віджати сік. Цедру і сік ввести в ступку, туди ж додати кокосове молоко, добре перемішати. Залити цим маринадом рибу в тарілці. Накрити і покласти в холодильник на 1 годину. Залишилися лайми порізати часточками.

4. Включити гриль для попереднього розігріву. Грати добре змастити маслом, викласти на неї мариновані стейки, смажити на грилі близько 4 хвилин з кожного боку.

5. Маринад процідити через кілька шарів марлі, перелити в невеликий сотейник, довести до кипіння, готувати, помішуючи, близько 5 хвилин. Додати рибний соус і залишився базилік, добре перемішати.

Подавати рибу, полив соусом з сотейника. До риби подати часточки лайма.

Вгору