Форель на пару

10

Приготувати форель на пару з допомогою пароварки зовсім не складно. Тушки форелі готуються з часником і імбиром.

Продукти
  • Форель або сібас — 2 шт.
  • Квасоля чорна консервована — 1,5 ст. л.
  • Цукор — 0,5 ч. л.
  • Імбир свіжий (подрібнений на тертці) — 30 г
  • Часник (нарізаний пластинами) — 4 зубки
  • рисове Вино або херес сухий — 30 г
  • Соєвий соус — 30 г
  • Цибуля зелена (різаний) — 4-6 шт.
  • Масло кунжутне — 2 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати форель на пару:

1. Рибу почистити і зробити гострим ножем хрестоподібні надрізи вздовж хребта.

2. У невеликій мисці розім'яти виделкою половину квасолі з цукром, додати решту цілу квасолю, перемішати.

Шаг №2

3. Всередину кожної тушки покласти трохи імбиру і часнику, викласти рибу в посуд, що підходить за розміром пароварки. Зверху викласти на рибу квасоляний суміш, що залишився імбир і часник. Накрити рибу харчовою плівкою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

Шаг №3

4. Помістити рибу в повільноварку, зверху скропити вином або хересом, а також половиною соєвого соусу. Готувати форель на пару 15-20 хвилин.

Готову рибу скропити соєвим соусом і кунжутним маслом, посипати зеленою цибулею.

Вгору