Фінські житні коржі Ruisrieska

Нет фото
20

Дуже смачні і корисні житні коржі. Можна подавати з солоною червоною рибою або журавлинним варенням.

Продукти
  • Натуральний йогурт - 400 г
  • Житнє борошно - 500 г
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Мед - 4 ч.л.
  • Сода питна - 1 ч.л.
  • Рослинне масло - 2 ст.л.
Приготування

Як робити: Фінські житні коржі Ruisrieska? Дуже просто читайте далі...

Нагріти духовку до 225 С. Вистелити деко папером для випічки.

житнє борошно Змішати з медом (коричневим цукром, сіллю і содою. Вилити йогурт в глибоку миску, додати олію і злегка збити віночком. Частинами просіваючи борошно, замісити тісто. Скачати тісто в кулю і викласти у змащену маслом миску. Накрити плівкою і залишити на 20-30 хвилин.

Густо посипати житнім борошном робочу поверхню (тісто клейка), викласти тісто і розділити на 4-6 частин. Розкачати кожну частину в корж товщиною близько 1 см, проколоти в декількох місцях і перенести на деко.

Випікати протягом 15-17 хвилин.

(Рецепт знайдений на сайті carina-forum.com)

Вгору