Фінська вуха (Kalakeitto)

10

Юшка по-фінськи — рецепт рибного супу з вершками. Традиційно використовують жирні вершки, але в даному випадку їх можна замінити молоком. Фінська вуха, рецепт якої обов'язково включає цибулю і кріп, готується досить просто.

Продукти
  • Риба (сьомга, форель) — 0,5 кг
  • Вода — 1 л
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Картопля — 4 шт.
  • Цибуля-порей — 0,5 шт.
  • Вершки — 200 мл
  • Молоко — 200 мл
  • Борошно — 0,5 ст. ложки
  • Перець червоний — на кінчику ножа
  • Кріп — 1 пучок
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для приготування фінської юшки.

Шаг №2

Як зварити фінську вуха на молоці (Kalakeitto):

Перед тим, як приготувати фінську вуха, почистіть рибу і відокремте філе від кісток.

Шаг №3

Ріпчасту цибулю очистити і крупно наріжте.

Шаг №4

Опустіть у воду кістки, крупно нарізану цибулю і додайте спеції (сіль і чорний перець). Варіть близько 20 хвилин.

Шаг №5

Картопля очистіть, вимийте і наріжте часточками. Лук-порей наріжте кільцями.

Шаг №6

Перелийте бульйон в іншу каструлю.

Шаг №7

Коли бульйон закипить, додайте нарізану кільцями цибулю і нарізану часточками картоплю. Готуйте приблизно 15 хвилин.

Шаг №8

Наріжте філе риби шматками.

Шаг №9

Додайте в юшку. Варіть 5-10 хвилин.

Шаг №10

Змішайте борошно з молоком або вершками.

Шаг №11

Вершки або молоко додайте в борошно. Краще всього, влити вершки або молоко через сито, щоб не було грудочок. Готуйте ще кілька хвилин

Шаг №12

Наріжте зелень.

Шаг №13

Додайте дрібно нарізаний кріп в юшку.

Шаг №14

Відразу ж подавайте страву до столу. При подачі посипте вуха по-фінськи червоним перцем.

Вгору