Філе індички, запечене в солодкій глазурі

13 8 15 хв. 70 хв.

Філе індички маринується в солодкому маринаді, а потім запікається в духовці. Подається індичка з цибульним соусом.

Продукти
  • Філе індички (без шкіри) - 2 шт. (по 600 г)
  • Мед рідкий - 3 ч. л.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Кумін мелений (зіра) - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Орегано сушений - 1 ч. л.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Коріандр мелений - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Олія рослинна
  • *
  • Для соусу:
  • Олія оливкова - 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста (дрібно різаний) - 2/3 склянки
  • Часник (подрібнений) - 1 ч. л.
  • Бульйон курячий - 1,25 склянки
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. л.
Приготування

Як робити: Філе індички, запечене в солодкій глазурі? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати філе індички, запечене в духовці:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 225 градусів.

2. У великій мисці змішати мед, оливкова олія, кумін, сіль, орегано, паприку, коріандр і чорний мелений перець. Викласти в цей маринад індиче філе, добре обваляти і залишити в маринаді на 20 хвилин при кімнатній температурі.

3. У духовці розташувати решітку над жаровнею, змастити маслом ґрати. Філе дістати з маринаду і викласти на решітку, готувати в духовці протягом 25 хвилин (температура на градуснику для м'яса повинна піднятися до позначки 80 градусів). Дістати запечене філе індички з духовки, дати відпочити хвилин 10, а потім порізати по діагоналі на 16 скибочок.

4. Приготувати соус. Велику сковороду розігріти на середньо-сильному вогні. Налити 2 чайні ложки оливкової олії, викласти цибулю і часник, готувати, помішуючи, приблизно 4 хвилини. В окремій мисці розвести борошно в бульйоні, ввести цю суміш в сковороду, довести до кипіння, готувати, помішуючи, до загустіння, приблизно 2 хвилини.

5. Зняти сковороду з плити, додати в соус 1/4 чайної ложки солі і перцю. Подавати соус до запечене філе індички.

Вгору