Філе доради з цитрусовою заправкою

11

Гострота імбиру, солодкість рисового вина, кислинка апельсина чудово відтіняють ніжний смак риби. Багатство смаків цієї страви вразить вас, і рецепт стане одним з улюблених.

Продукти
  • Риба дорада (філе) (або інша біла риба) - 2 шт.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Соєвий соус - 25-50 мл
  • Мірін (японське солодке рисове вино) - 15-30 мл
  • Перець солодкий болгарський - 50-60 г
  • Імбир маринований - 50-60 г
  • Олія оливкова - 50 мл + 30-50 мл для соусу
  • Часник - 1-3 зубчики
  • Шніт-цибуля для прикраси
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Приготування

Як робити: Філе доради з цитрусовою заправкою? Дуже просто читайте далі...

Для цієї страви можна використовувати філе сібаса або іншої білої риби.

Покрокове приготування
1 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 1

Імбир нарізаємо соломкою і викладаємо в миску.

:)
2 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 2

Солодкий перець очищаємо, миємо й нарізаємо дуже дрібними кубиками. Додаємо до імбиру.

3 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 3

Очищаємо від шкірки апельсин.

4 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 4

Вирізаємо часточки апельсина (без мембран-перегородок).
Додаємо в миску вичавлений сік із залишків апельсина.

5 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 5

Часник очищаємо і нарізаємо дрібно. Додаємо до решти продуктів.

6 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 6

Вливаємо мірін.

7 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 7

Вливаємо соєвий соус. Перемішуємо.

8 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 8

Продовжуючи перемішувати, додаємо оливкову олію.

9 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 9

Додаємо часточки апельсина, злегка перемішуємо і даємо соусу постояти 10 хвилин.

10 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 10

На сковороді розігріваємо оливкову олію.

11 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 11

Робимо хрестоподібні надрізи на шкірі філе.

12 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 12

Викладаємо філе на сковороду шкірою вниз.

13 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 13

Посипаємо перцем. Солимо.

14 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 14

Обсмажуємо рибу до готовності на помірному вогні. У процесі смаження поливаємо філе маслом, в якому воно смажиться.

15 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 15

Готове філе викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.

16 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 16

На тарілку викладаємо соус.

17 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 17

Викладаємо рибу, обсмаженої стороною вгору.

18 Філе доради з цитрусовою заправкою, шаг 18

Прикрашаємо соусом-заправкою і нарізаним шніт-цибулею.
Приємного апетиту!

Вгору