Фейжоада проста

12

Фейжоада - гордість сучасної бразильської кухні, страва-насолода для шлунка...

Продукти
  • Червона квасоля відварна - 1 склянка
  • М'ясні продукти (за бажанням - м'ясна вирізка, копчена птиця, свинина, ковбаски) - 200 г
  • Цибуля - 1-2 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Томатна паста - 3 ст.л.
  • Червоне солодке вино - 200 мл
  • Соус Табаско
  • Чилі
  • Чорний мелений перець
  • Сіль
  • Орегано сушений
  • Оливкова олія
Приготування

Як робити: Фейжоада проста? Дуже просто читайте далі...

Цей кулінарний шедевр має цікаву і дуже довгу історію. Фейжоаду в давні часи винайшли португальські раби, які навіть з поганих продуктів примудрялися створювати справжні шедеври. Португальські рабовласники терпіти не могли квасоля і м'ясо, зрізане з самих кісточок. Щоб це добро не пропадало дарма, його «запропонували» рабам. І не помилилися.

Навіть сьогодні, через такий величезний проміжок часу, фейжоада є національним блюдом Бразилії і залишається родзинкою елітних бразильських ресторанів. Фейжоада зможе сьогодні і прикрасити ваш стіл, і порадувати шлунок. Адже, як говорили ще наші далекі предки, ми - раби свого шлунку! (За матеріалами russonobrasil.com)

*

Отже, рецепт фейжоады:

1. Цибулю дрібно порізати, часник подрібнити.

2. М'ясні продукти нарізати кубиками, розміром трохи крупніше квасолі.

3. У глибоку сковороду з товстим дном налити оливкову олію, прогріти його і додати цибулю і часник. Просмажити кілька хвилин.

4. Після цього додати м'ясні шматочки. Обсмажувати протягом 5-7 хвилин.

5. Потім додати томатну пасту і знову трохи обсмажити.

6. Влити червоне вино, додати відварену квасолю, приправити спеціями за смаком і протушкувати на слабкому вогні близько 10 хвилин.

7. Подавати фейжоаду гарячої. Можна подавати з рисом.

Вгору