Феттуччіне з смаженою курячим філе і соусом песто

12 4 25 хв.

Соус песто для цього блюда готується дуже швидко в кухонному процесорі і подається з пастою фетучіні і смаженою курячим філе.

Продукти
  • Куряче філе без шкірки і кістки - 4 половинки
  • Паста фетучине (фетучіні) (довгі плоскі макаронні вироби) - 330 г
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Базилік свіжий для сервірування
  • *
  • Для соусу песто:
  • Базилік свіжий (порваний) - 2,5 склянки
  • Олія оливкова екстра класу - 1/2 склянки
  • Горішки кедрові - 3 ст. л.
  • Часник (подрібнений) - 3 зубки
  • Сир Пармезан (подрібнений) - 2/3 склянки
  • Сир Пекоріно (подрібнений) - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
Покрокове приготування
1 Феттуччіне з смаженою курячим філе і соусом песто, шаг 1

1. Приготувати соус песто. В чашу кухонного процесора помістити базилік, горішки, оливкова олія, часник і насипати щіпку солі, пульсувати до утворення однорідної маси.

:)
2 Феттуччіне з смаженою курячим філе і соусом песто, шаг 2

2. Перекласти масу в невелику миску, ввести весь подрібнений сир, добре перемішати.

3 Феттуччіне з смаженою курячим філе і соусом песто, шаг 3

3. У великій сковороді на середньому вогні розігріти олію, викласти куряче філе і смажити близько 4-5 хвилин з кожного боку, до готовності м'яса. Смажене філе порізати кубиками.

4. Пасту відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Осушити пасту і викласти у велику миску. В пасту додати куряче філе і соус песто, посолити і поперчити за смаком, добре перемішати.

5. Подавати пасту з курячим філе на порційних тарілках, прикрасивши листочками базиліка.

Вгору