Фенхель, запечена з помідорами і оливками

10 4 30 хв.

Фенхель запікається з помідорами і оливками в духовці і подається як закуска або гарнір.

Продукти
  • Кріп (нарізаний скибочками) — 4 шт.
  • Олія оливкова — 2 ст. л.
  • Помідори-черрі — 12 шт.
  • Оливки чорні без кісточок — 16 шт.
  • Вино біле сухе — 0,5 склянки
  • Часник (подрібнений) — 2 зубки
  • Розмарин свіжий (рубаний) — 2 ч. л.
  • Петрушка свіжа (рублена) — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

2. Фенхель скласти в глибокий лист одним шаром.

Шаг №2

3. В окремій мисці змішати оливкове масло, 2 ст. ложки вина, часник і розмарин. Полити цією сумішшю фенхель, посипати сіллю і перцем, перемішати і знову розкласти фенхель одним шаром.

Шаг №3

4. Помістити деко в розігріту духовку на 15-20 хвилин.

5. Потім викласти на деко помідори і оливки, полити вином і знову помістити в духовку на 8-10 хвилин.

6. Подавати печені овочі відразу ж, посипавши петрушкою.

Вгору