Фасолица молдавська

10

Вже сама назва говорить про те, що страва з квасолі. Відчувається гострота, а спеції надають фасолице приємний смак. Можна їсти квасоля по-молдавськи як салат або як гарнір.

Продукти
  • Цибуля ріпчаста невеликий - 1 шт.
  • Рослинне масло - 1,5 ст. ложки
  • Перець болгарський - 1/4 шт.
  • Квасоля суха - 75 г
  • Сіль
  • Перець червоний мелений
  • Перець чорний мелений
  • Часник - 2 зубки
  • Оцет (краще яблучний) - 0,5 чайної ложки
  • Зелень петрушки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати квасоля по-молдавськи:

Квасолю замочити і відварити до готовності. Готову квасолю пропустити через м'ясорубку або пюрировать блендером.

Шаг №2

Ріпчасту цибулю дрібно порізати і спасерувати на олії.

Шаг №3

Перець без насіння, нарізати соломкою. Змішати квасолю з пасерованою цибулею, солодким перцем.
Приправити салат з квасолею за смаком сіллю і чорним меленим перцем. Добре перемішати.
Приготувати суміш з продавленого або розтертого часнику, оцту і невеликої кількості червоного меленого перцю. Додати її в фасолицу і ще перемішати. Прикрасити салат з квасолею зеленню петрушки і перцем.

Шаг №4

Квасоля по-молдавськи готова. Приємного апетиту!

Вгору