Квасолевий суп-пюре з грибами та вершковим соусом

13 8

Естетичний і цікавий спосіб подачі квасоляного супу-пюре.

Продукти
  • Для супу:
  • Квасоля біла суха (замоченная на добу і промита) - 2 склянки
  • Насіння фенхелю - 1 ст. л.
  • Олія оливкова екстра класу - 1/2 склянки+2 ст. л.
  • Гілочка розмарину (листочки)
  • Перець чилі сушений (крихти) - 1 шт.
  • Фенхель свіжий (мелкорезаный) - 1/2 склянки
  • Цибуля ріпчаста (мелкорезаный) - 1 склянка
  • Листя чебрецю - 1 ст. л.+1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • *
  • Для соусу:
  • Сир Маскарпоне - 1/2 склянки
  • Цибуля шалот (подрібнений) - 1 ст. л.
  • Цибуля шніт (подрібнений) - 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець
  • Масло вершкове, несолоне - 1 ст. л.
  • *
  • лісові Гриби (білі, шиітаке і т. д.) - 250 г
  • Петрушка свіжа (рубана) - 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Квасолевий суп-пюре з грибами та вершковим соусом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати квасолевий суп-пюре:

1. Приготувати суп. У невеликій сухій сковороді обсмажити насіння фенхелю до злегка золотистого кольору, протягом 2-3 хвилин. Подрібнити насіння в ступці або в млинку для спецій.

2. Велику чавунну сковороду (казанок) розігріти на сильному вогні протягом 2 хвилин. Налити 1/2 склянки оливкової олії, насипати листочки розмарину і перець чилі, дати їм обсмажитися в олії близько 1 хвилини, а потім додати цибулю, свіжий кріп, подрібнене насіння фенхелю і 1 столову ложку чебрецю, смажити, помішуючи, 3-4 хвилини, до м'якого стану лука.

3. Викласти в казанок квасоля і готувати, помішуючи, кілька хвилин. Залити 3 літрами води і на сильному вогні довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити квасолю 30 хвилин, потім додати 1 1/2 столові ложки солі і готувати до м'якого стану квасолі, 1-1 1/2 години.

4. Тим часом приготувати соус. У невелику миску скласти шалот подрібнений, шніт і сир, посолити і поперчити за смаком, перемішати, накрити і поставити в холодильник.

5. Над великою мискою розташувати велике сито і процідити через нього квасолевий суп. У чашу блендера викласти половину квасолевої суміші і налити 1/2 склянки рідини, в якій варилася квасоля. Пюрировать до однорідного стану. При включеному двигуні додати в блендер необхідну кількість води, щоб вийшов кремоподібний суп. Таким же чином пюрировать другу половину супу. Рідину, що залишилася, не варто виливати, вона може знадобитися потім, коли суп загусне.

6. Перелити весь суп-пюре в казанок поставити на мінімальний вогонь, щоб зберегти квасолевий суп-пюре теплим.

7. Приготувати грибну заправку. У печериць видалити ніжки, а капелюшки порізати смужками. У великій сковороді на сильному вогні розігріти вершкове масло і 2 столові ложки оливкової олії. Висипати на розігріту сковороду гриби, посипати 1/4 чайної ложки солі і дрібкою перцю. Смажити гриби, помішуючи, до м'якого стану та коричневого кольору, протягом приблизно 5 хвилин. Ввести в сковороду петрушку і залишилася 1 чайну ложку чебрецю. Зняти сковороду з плити.

Гарячий квасолевий суп-пюре налити в порційні тарілки, і в кожну покласти по ложці грибів і вершкового соусу. Подавати квасолевий суп-пюре відразу ж.

Вгору