Квасоля в томатному соусі

4

Рекомендуємо запастися на зиму різними заготовками. Запропонуємо приготувати зелену квасоля в томатному соусі. Смачно і дуже корисно.

Продукти
  • Квасоля — 600 г
  • Соус томатний:
  • Томати — 500 г
  • Сіль — 0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Цукор -1-2 ст. ложки (за смаком)
Приготування

Як робити: Квасоля в томатному соусі? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів вийде 2 баночки по 0,5 л квасолі в томатному соусі консервованої.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування квасолі в томатному соусі перед вами.

Банки добре промити.

Шаг №2

Як приготувати стручкову квасоля з томатним соусом:

Зелені стручки квасолі вимити, обрізати кінці, нарізати шматочками завдовжки 3-4 див.

Шаг №3

Квасолю опустити на 2-3 хвилини в киплячу підсолену воду (970 мл води, 30 г солі).

Шаг №4

Відкинути квасолю на друшляк, остудити проточною холодною водою, дати їй стекти. Щільно укласти стручки в банки.

Шаг №5

Вимити червоні зрілі томати, видалити плодоніжки, нарізати часточками.

Шаг №6

Помідори розпарити в каструлі під кришкою і в гарячому вигляді протерти через сито. До протертої маси додати за смаком сіль і цукор, добре розмішати до повного їх розчинення і довести до кипіння.

Шаг №7

Гарячим (95-98°С) томатним соусом залити квасолю.

Шаг №8

Стерилізувати при 100°С банки місткістю 0,5 л — 30 хвилин, 1 л — 45 хвилин.

Шаг №9

Банки закатати кришками.

Шаг №10

Зелена квасоля у томатному соусі готова.
Приємного апетиту!

Вгору