Квасоля, тушкована з овочами

10 4

Квасоля гаситься з морквою, картоплею, яблуками і цибулею. Подається страва з соусом і беконом.

Продукти
  • Квасоля коричнева сушена - 250 г
  • Картопля (різаний на четвертинки) - 1 кг
  • Морква (різана скибочками) - 500 г
  • Яблука (чищені і розрізані на четвертинки) - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (нарізаний соломкою) - 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 25 г
  • Бекон копчений (нарізаний кубиками) - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Квасолю замочити в холодній воді на ніч. Потім промити і просушити. Викласти квасолю у велику каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння, варити близько 50 хвилин.

2. Додати в каструлю картоплю, цибулю та моркву, готувати 15 хвилин.

Шаг №2

3. Викласти в каструлю яблука, готувати ще 5 хвилин. Викласти квасоля з овочами в друшляк, розташований над мискою. Перекласти овочі і квасолю на тарілку, накрити фольгою. Бульйон процідити і перелити назад в каструлю.

4. Крохмаль розвести в 30 г води, ввести цю суміш у каструлю з бульйоном, готувати на середньому вогні, помішуючи, до загустіння. Покласти в соус вершкове масло, посолити і поперчити за смаком. Перелити соус в соусник.

Шаг №3

5. Бекон обсмажити на сухій сковороді до коричневого кольору. Посипати смаженим беконом овочі і квасолю. Подавати з соусом.

Вгору