Квасоля стручкова в томатному соусі

4 60 хв. 120 хв.

Робимо смачні заготовки на зиму. Відмінний рецепт — стручкова квасоля в томатному соусі. Рекомендуємо.

Продукти
  • Квасоля стручкова — 1 кг
  • Помідори червоні — 800 г
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Цукор — 1 ст. ложка
Приготування

Як робити: Квасоля стручкова в томатному соусі? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 3-4 баночки стручкової квасолі в томатному соусі по 0,5 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування стручкової квасолі в томатному соусі перед вами.

Шаг №2

Як приготувати стручкову квасоля в томатному соусі:

Квасолю вимити, дати стекти воді.

Шаг №3

Відрізати кінчики стручків і нарізати квасолю шматочками.

Шаг №4

Помідори вимити, дати стекти воді. Помідори розрізати навпіл, вирізати зелений стрижень.

Шаг №5

Скласти в каструлю і варити до м'якості (варити на невеликому вогні близько 20 хвилин).

Шаг №6

Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, нагріти до 90 градусів. Посолити (на 1 л води — 1 столова ложка солі). Бланшувати квасолю в киплячій солоній воді.

Шаг №7

Охолодити квасолю у холодній воді.

Шаг №8

Банки добре промити з содою. Покласти квасолю у підготовлені банки.

Шаг №9

У гарячому вигляді помідори протерти через сито в каструлю.

Шаг №10

Додати сіль і цукор, закип'ятити.

Шаг №11

Томатним соком залити квасолю.

Шаг №12

Кришки прокип'ятити 5 хвилин. Накрити банки прокип'яченими кришками і стерилізувати 50 хвилин.

Шаг №13

Стручкову квасоля в томатному соусі відразу герметично закупорити і охолодити.

Шаг №14

Квасоля стручкова в томатному соусі готова.
Приємного апетиту!

Вгору