Квасоля з м'ясними котлетами

10 4

Біла і стручкова квасоля подається з котлетами з свинини.

Продукти
  • Квасоля біла сушена - 400 г
  • Квасоля стручкова - 800 г
  • Свинина нежирна (різана шматочками) - 200 г
  • Бекон копчений (нарізаний кубиками) - 50 р
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) - 1 шт.
  • Хлібні крихти свіжі - 60 г
  • Паприка мелена - 30 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
  • Крохмаль кукурудзяний - 30 г
  • Морква (різана соломкою) - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

1. Замочити квасолю на ніч у холодній воді. Потім промити і осушити. Викласти квасолю у велику каструлю, залити 1,2 л води, додати лавровий лист, довести до кипіння, варити на повільному вогні близько 1 години, до готовності.

Шаг №2

2. Стручкову квасолю порізати по діагоналі дрібними шматочками і бланшувати у воді протягом 10 хвилин. Осушити квасоля, воду зарезервувати.

Шаг №3

3. В чашу кухонного процесора покласти свинину, бекон і цибулю подрібнити до однорідного стану. Додати хлібні крихти, сіль і перець за смаком, перемішати.

4. З отриманого фаршу сформувати 30 невеликих кульок. Паприку насипати на плоску тарілку, обваляти в паприці м'ясні кульки, розчавити, щоб вийшли плоскі котлетки.

5. У великій сковороді розігріти вершкове масло, викласти котлети, готувати на повільному вогні до коричневого кольору з усіх сторін. Перекласти котлети на тарілку.

Шаг №4

6. Білу квасолю осушити, а воду, в якій вона варилася, змішати з зарезервованої водою, в якій варилася квасоля. У загальній складності знадобиться 500 г квасоляного бульйону, якщо вийшло менше, то потрібно додати води.

7. Налити квасолевий бульйон в глибоку сковороду, насипати мускатний горіх і сіль, довести до кипіння.

Шаг №5

8. Крохмаль розвести в 60 г води, ввести цю пасту в сковороду з бульйоном, готувати соус, помішуючи, до загустіння.

9. У жаростійку сервірувальний посуд налити трохи соусу, викласти всю квасолю, зверху викласти котлети, а на них морквяну соломку. Підігріти страву в духовці, потім полити соусом і подавати відразу ж.

Вгору