Квасоля по-андалузськи

11

Страва сільської кухні, яке добре поєднується з будь-яким м'ясом, але чудово і сама по собі. Бекон і бульйон роблять квасоля м'якше і додають смаку квасолі яскраві відтінки.

Продукти
  • Квасоля біла (відварна) - 100 г
  • Перець болгарський - 50 г
  • Цибуля - 50 г
  • Шинка - 70 г
  • Бульйон (будь-який) - 100 мл
  • Чебрець свіжий - 1 гілочка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Олія оливкова - 50 мл
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Зелень для прикраси (за бажанням)
Покрокове приготування

Шаг №1

Болгарський перець чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.

Шаг №2

Готову (варену) квасоля проціджуємо.

Шаг №3

Бекон нарізаємо дрібними кубиками.

Шаг №4

Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.

Шаг №5

На сковороді розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо бекон, помішуючи.

Шаг №6

Додаємо перець, обсмажуємо, помішуючи.

Шаг №7

Додаємо цибулю, перемішуємо, обсмажуємо ще кілька хвилин.

Шаг №8

Додаємо чебрець, продовжуючи помішувати.

Шаг №9

Додаємо відварену квасолю.

Шаг №10

Заливаємо бульйоном.

Шаг №11

Солимо, перчимо за смаком.

Шаг №12

Доводимо до кипіння, помішуючи.

Шаг №13

Страву можна прикрасити зеленню.
Приємного апетиту!

Вгору