Фарширований болгарський перець

10 7 45 хв. 80 хв.

Фарширований солодкий перець - страва молдавської, румунської, болгарської кухні, але популярний і в інших країнах. Начинка для фаршированого перцю може бути самою різною: найчастіше це рис і м'ясо, але фарширують перець також різними крупами, сиром, ягодами, рибою, креветками. Літо та осінь - сезон недорогих овочів, і фарширований перець можна готувати часто.

Продукти
  • Перець болгарський солодкий - 14-15 шт.
  • М'ясний фарш (свинина+яловичина) - 800 г
  • Рис - 0,5 склянки (приблизно 100 г)
  • Ріпчаста цибуля - 4-5 шт
  • Морква - 1-2 шт.
  • Рослинна олія - 20-30 г
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Для соусу:
  • Томатна паста - 5 ст. ложок
  • Сметана - 3 ст. ложки
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Зазначеної кількості інгредієнтів для начинки вистачає на 14-15 перців середнього розміру.

Шаг №2

Як приготувати фарширований перець:

Рис (я використовую довгозерний), засипаємо в каструльку, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь.

Шаг №3

Періодично помішуючи, варимо до напівготовності - 10-15 хвилин.

Шаг №4

Очищену цибулю дрібно нарізаємо.

Шаг №5

Відправляємо на сковороду в розігріту олію.

Шаг №6

Моркву натираємо на дрібній тертці.

Шаг №7

Пасеруємо цибулю до золотистого кольору.

Шаг №8

Додаємо до нього дрібно натерту моркву.

Шаг №9

Ретельно перемішуємо і смажимо на сильному вогні 5-10 хвилин.

Шаг №10

Шаг №11

Перекладаємо фарш у велику миску і злегка місимо його руками.

Шаг №12

Додаємо до фаршу напівготовий рис і цибульно-морквяну засмажку.

Шаг №13

Додаємо сіль, чорний перець і добре все перемішуємо.

Шаг №14

Шаг №15

Готуємо соус, в якому будуть гаситися наші фаршировані перці:
сметану, томатну пасту, сіль і воду змішуємо в одній посуді.

Шаг №16

Шаг №17

Для того щоб підготувати перець до фарширування, його потрібно очистити від плодоніжки і насіння. Для цього робимо ножем круговий надріз по маківці перцю.

Шаг №18

Тепер, злегка потягнувши за плодоніжку, можна без зусиль отримати разом з нею насіння. Залишається лише видалити перегородки.

Шаг №19

Очищені перці промиваємо проточною водою.

Шаг №20

Начиняємо підготовлені перці.

Шаг №21

Кожен перчик щільно набиваємо фаршем до країв.

Шаг №22

Шаг №23

Складаємо фарширований перець в товстостінну велику каструлю, казан або сковороду вертикально.

Шаг №24

Заливаємо фарширований перець соусом таким чином, щоб вони були закриті на дві третини (при необхідності можна долити води). Кладемо в каструлю лавровий лист і ставимо фарширований перець на вогонь.

Шаг №25

Доводимо до кипіння й тушкуємо фарширований перець на середньому вогні 30-40 хвилин під закритою кришкою.

Шаг №26

Подаємо фаршировані болгарські перці в гарячому вигляді з підливою, як основне блюдо, або з гарніром.
Приємного апетиту!

Вгору